Era o sâmbătă cenuşie precum orice sâmbătă. „Uite, ora 10 şi abia am opt comentarii! De fapt, patru, că patru-s răspunsurile mele…” – îşi zise bloggerul cu amărăciune, aşa cum o făcea, cu mici variaţiuni, în fiecare sfârşit de săptămână. „Ce-ar fi să alcătuiesc un text, de genul: Interesant blog! Poţi să intri şi tu la mine să comentezi. Apoi, îl pun cu copy/paste pe primele 500 de bloguri din ZeList… Măcar unul din zece dacă-mi răspunde şi tot e ceva…”

Ajuns pe la poziţia 120, bloggerul se plictisi să-şi posteze creaţia. Trecu pe-un alt browser să-şi vadă panoul de control. „Din 120, doar patru s-au obosit să dea click! Şi-o cerere de link exchange. Să faci cu mă-ta link echange!…”

Tot mai indispus, bloggerul cugetă: „Şi-n Scriptură zice să-ţi faci şase zile lucrul tău şi-n a şaptea să bloggereşti mai abitir! Ăştia, deja de vineri seara pleacă la sat, la munte, la ceaiuri, la dracu să-i pieptene! Da-n ZeList le place să stea în faţă!… Lasă, că vă arăt eu care-i datoria unui blogger! Am să-mi şterg blogul!”

Odată decizia luată, nefericitul intră pe şterge blog şi porni demersurile. „Şi apoi, luni, s-o iau de la capăt cu adresă nouă… Nu-l mai şterg! Mai bine, îmi decimez blogrollul din cinci în cinci! De fapt, din zece-n zece, cred că asta şi înseamnă decimare. Să se-nveţe minte! Ţi-ai făcut blog, te ţii de el, nu umbli lela!…”

Prudent, indispusul blogger începu numărătoarea şi-şi stabili lista victimelor, scurte meditaţii însoţind fiecare nume:

Adrian Voicu:  „Acum, vei vedea tu cu adevărat ce înseamnă să fii neliniştit! Deşi, el tot a mai comentat…”

Alin Farcaş:  „Mi-e să nu mă facă albie de porci într-o pamflezie. Mă mai gândesc…”

Anavero:  „Are trei bloguri, nici n-o să bage de seamă! În plus, a şi anunţat că nu va bloggeri, că face nu ştiu ce traduceri… Auzi, traduceri! Păi, dacă ăla nu ştie româneşte, de ce-ar mai trebui să-l citesc eu?”

Asaseya:  „Nu cred c-o scot, o să interpreteze… În loc să bloggerească în week-end, va scorni cine ştie ce conotaţii…”

Blog pierdut:  „Chiar că pierdut! Gata, harşti!… Trei comentarii în două săptămâni? Da? Şi pe urmă te amuzi că nu urc mai mult de 40 în topul WordPress?…”

Cella: „Ei, totuşi, mi-a mai dat câte-un link…”

Corina Creţu: „Hm, cam nasol! O să spună că m-am dat cu băsescu…”

Călin Hera:  „Chiar, ce-ar fi să-i trimit un PA?”

Diferitu:  „Pe ăsta-l mai ţin, că a zis pe mess că mi-o prezintă pe Alina Plugaru…”

Evergreen:  „O singură întrebare i-aş pune: Aşa se face bloggereala, din Paşti în Crăciun? Sâmbăta nu-i o zi ca oricare alta?”

Gabriela Savitsky:  „Cică, o zi din viaţa mea, da’ stă cu postul ăsta de-o săptămână! Însă, dacă o scot, iarăşi mă face agent FSB şi stârneşte valuri. Mă mai gândesc…”

Ilana: „Nu pot, că-mi dă lepşe şi linkuri…”

Jamilla:  „Te invită la cafea şi, din 24 ianuarie ţi-o dă tot pe aia până-n martie! Păi, ori o bei din prima, ori se răceşte! De fapt, s-ar şi evapora în atâta timp…”

Leo:   „Abia a ieşit din inventar, o mai las. Poate comentează ceva, totuşi, ştiu că nu-i cu ceaiurile…”

Manole:  „Iarăşi nu ţine, că a dat de băut şi-a spus că o să mai dea…”

Melami:  „Pe asta o mai las, că-i deprimată, confuză şi falită…”

Mikael Eon:  „A luat-o pe PA-uri… Da’ un link? Să fi fost fără compliment, nu pretind! Da’ nici măcar numele?…”

Oana Stoica-Mujea:  „Asta n-a mai dat un link de două luni încheiate! Adică, mie nu mi-a dat, că altfel ştie să le dea la toţi! Bun, să vedem cum va fi când o să scazi o sută de poziţii-n ZeList…”

Pan:  „Dacă-l mai scot şi eu, îşi şterge blogul, cred că-l mai ţin…”

Pucca:  „Abia am trecut-o-n blogroll…”

Răzvan Şerbu:  „Îl mai las, până-mi trimite ce are de trimis…”

Simion Cristian:  „Ei, a mai comentat, nu pot să zic! Mai aştept până după-amiază…”

Teo Negură:  „Trei comentarii pe 2010, da’ la Sebra toată ziua! Adică, acolo se poate, da’ aicea nu se poate!…”

Voglia di cucinare:  „A promis că-mi trimite şi mie…”

Într-un târziu, cu un gest de lehamite din mână, înneguratul blogger renunţă să-şi mai zeciuiască blogrollul. „Mai bine, intru pe un server anonim, mă dau Mircea Badea, şi las câte-o vorbă bine adusă din tastatură la toţi! Sau să spun, mai bine, că-s Cabral?…”