– Ieri am avut 179 de accesări, şi nu erau ale mele, că am stat toată ziua logat! – ne anunţă Caius în zorii zilei.

– Bun, dar de ce nu ţi-ai făcut nici până azi blogrollul? S-a străduit omul ăla să-ţi alcătuiască lista… – îi zise cu reproş domnul plutonier-major Onici.

– Păi, nu pun poeţi, că nu pricep nimic din ce scriu acolo! Să mă treacă ei întâi… Mai bine pun, la început, prozatori, ca să mai înţeleg şi eu ce citesc.

Oftarăm toţi, căci de multă vreme nu mai întâlnirăm un blogger atât de dificil, care, pe de-o parte, nu urmează sfaturile maeştrilor, iar pe de altă parte s-ar dori în fruntea clasamentelor. – Bine – admisei -, hai să-ţi fac o listă de prozatori. Începe cu Adina Huţanu; nu prea mai bloggereşte, da’ chiar e mai bine aşa, că nu trebuie să citeşti zilnic. Apoi, pune-o pe Ada Rus – scrie mai îmbârligat, dar te uiţi şi tu la titluri. Al2lea e mai pe înţelesul tău, la Almanahe n-o să pricepi nimic, da’ scrie rar… Uite, Ana Peride! E literatură special pentru tine…

– E mai erotic? – deveni Caius interesat.

– Destul de… Cam tot pe-acolo e şi Asaseya, deşi ameninţa că a făcut ultima postare. Dar, bloggerii aşa-s, au toane, nu trebuie să-i crezi pe cuvânt.

– Asaseya… – murmură Caius, în vreme ce-şi nota numele într-un fişier word.

– În continuare, pune pe Dan Chichernea, Boghi – ăştia cred că-s ambii timişoreni -, Conea, Cristian, Cristian Lisandru

– Ăsta nu era şi la poeţi?

– Ba da, dar are şi proză. În plus, cum nu ai trecut poeţii, o să mai repet unele nume… Aşa! Acum, notează-l pe Dionis

Continuarăm cu Dispecer blogosferă, Elena Agachi, Călin Hera, Lord D’if, Flavius Obeadă. Ajunşi la lungul şir de Gabriele, căutarăm metoda potrivită pentru a le diferenţia oarecum, ca să ştii, atunci când dai clickul, la cine-ai nimerit: Gabi, Gabiţu şi Gabriela Savitsky.

– La tine-s doar trei, deocamdată… Să continuăm: Teo Negură, Gloria Cioloca, Klara Incze

– Asta scrie româneşte? – vru Caius să afle.

– Mai româneşte ca tine şi nu mă mai tot întrerupe! Leo, Nicu, Paul Gabor, Paul G. Sandu, Simion Cristian, Cell61, Melami, Meşterul Manole, Metemorfoze – asta s-ar putea să te scoată din blogroll, da’ o scoţi şi tu imediat, Mercu, Michaela

– Mai sunt? – mă întrerupse Caius din nou.

– Da, scrie acolo şi taci! Mikael, Micile mizerii, Nea Costache şi Rusu Gigi. Şi-ţi ajunge pentru azi.

Caius îmi luă două beri nefiltrate, deoarece l-am ajutat cu întocmirea listei şi-s în faţa lui în ZeList, apoi se apucă să-şi sorteze numele, dedulcindu-se cu frumoase nădejdi pentru ziua de joi, când se visă cel puţin între primii 100.