Cu toate că nu abuzez de acest procedeu, uneori iau câte o pizza în localul fostului meu coleg Viorel. Zilele trecute, am recidivat. Mai mult din plăcerea de a citi, am lecturat lista de bucate, măcar că o ştiu pe dinafară. Preţurile, neschimbate. Dar, apăruse o atenţionare inedită! În loc de cunoscutele Pizza Quatro Stagioni ori Pizza Capriciosa, se adăugase un detaliu: Produs tip Pizza Quatro Stagioni, Produs tip Pizza Capriciosa şi aşa mai departe, pentru toată oferta.
Nedumerit, l-am abordat pe Viorel:
– Ce vrea să spună asta, produs tip?
– Păi, n-am modificat preţurile… – îmi explică, nu întrutotul lămurit.
– Asta am văzut, dar de ce le zice produs tip?
– Adică, e cam ca şi alea, dar nu întrutotul.
– Şi cam care-ar fi diferenţa?
– Diferenţa ar fi cam de douăzeci şi cinci de procente…
Dumirit oarecum, sesizai un amănunt:
– Mă rog… Însă, pentru pensionari, n-ar trebui doar 15%?
Viorel mă privi uimit:
– Da’ ce, ăia mai au bani de birt? Să-şi gătească acasă!
Parţial, trebuii să-l aprob. Am optat pentru un Produs tip Pizza Diavolo. „Măcar e iute ca naiba, nu mai simţi mare lucru” – îmi zisei. Totuşi, produsul nu-mi pică tocmai bine, astfel că, pentru a nu risca vreo indigestie, plusai luându-mi şi-o sută de mililitri de produs tip coniac.
.
Invitaţi la festin: Simion Cristian, Cristian Dima, Dan Pătraşcu, Consiliul Naţional al Blogosferei, Theodora Marinescu, Supravieţuitor, Link-Ping, Mirela Pete, Gabi123, Elisa.
mai 29, 2010 @ 15:49:56
Vania, asta-mi aminește de nechezol, salam cu hârtie igienică (în caz că unii îl blamau c-ar fi cu soia) și prăjituri din resturile celor de alaltăieri. Scuze că le-am reamintit, dar…NU de aceea am ieșit în stradă și unii au rămas…acolo…
Cât de repede se uită…
……………………………………
O zi ceva mai normală să avem!
mai 29, 2010 @ 15:51:12
P.S Omul n-are nici o vină (bănuiesc), ai înțeles la ce m-am referit…
mai 29, 2010 @ 16:07:09
Mirela:
Nici „bunătăţurile” de mai sus nu se găseau peste tot. Colegii mei din provincie erau foarte încântaţi când le aduceam nechezol de la Bucureşti! 😛
Iar în schimbul a două pachete (de câte 100 g fiecare, parcă aşa aveau) de unt am obţinut o săptămână la concediu medical! 😀
mai 29, 2010 @ 16:12:37
link exchange cu http://www.rockoteca.info ?
mai 29, 2010 @ 16:50:38
Mirela, am auzit o grămadă de poveşti, dar asta cu hârtia igienică e nouă pe la urechile mele 😀 Vai… cică să mai mănânci… Nu domle… mâncarea nu e bună.
mai 29, 2010 @ 17:05:22
Mirela:
Am înţeles, însă am o dispoziţie senină…
mai 29, 2010 @ 17:07:47
Vero:
Erau vremuri faine, că noi, timişorenii, eram priviţi ca nişte zei! Aveam cafea Wiener, Vegeta, Camel, Toblerone… Başca, la restaurante se mânca relativ bine, faţă de orăşelele în care găseai doar Şuncă Muntenia…
mai 29, 2010 @ 17:08:36
Iulia:
Avem prilejul de-a trăi cu 25% mai sănătos…
mai 29, 2010 @ 17:10:52
sa-ti fie de bine! tot acest produs de pizza il comand si de obicei
mai 29, 2010 @ 17:14:23
Produs tip pizza, mai exact.
mai 29, 2010 @ 17:30:13
Dar medicamentele tip supliment alimentar ? Ce-o fi aia?
Bancuri cu politicieni « Elisa-gradina mea de vis
mai 29, 2010 @ 17:56:12
mai 29, 2010 @ 17:57:59
Zincabeiu:
Nu prea ştiu, că n-am luat. Am doar pastile tip Bilobil… Cu acelaşi preţ, dar cu 15% ingrediente modificate.
mai 29, 2010 @ 18:41:38
Se zvoneşte ca din Septembrie se maresc preturile! Este posibil sa crească pana la 25% TVA -atunci sa vad ce mai comandaţi sau dacă mai aveţi unde!
mai 29, 2010 @ 18:56:32
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
blog de zelist ?!!!!!!??????
mai 29, 2010 @ 19:02:09
Da, pai azi trebuie sa fi foarte inventiv ca sa-ti iasa ceva!
mai 29, 2010 @ 19:41:01
Geeo:
Se va face un produs tip pizza cu 50% înlocuitori… Există soluţii!
mai 29, 2010 @ 19:42:19
Magykhurin:
Viorel s-a dovedit un tip întreprinzător.
mai 29, 2010 @ 19:44:21
Valeria:
Nu pricep ce doriţi să spuneţi, dar mă consolez cu ideea că dumneavostră nu pricepeţi nici atât!…
De altfel, la un Page Rank 1, pare să aveţi şi-un IQ pe măsură.
mai 29, 2010 @ 23:37:29
Eu cred ca a gresit procentul…
Acel 25%…va fi mult mai mare…
Cred ca reteta trebuie schimbata in totalitate daca nu vrea sa ajunga la potii minuscule… 😦
Eu as propune sa trecem pe produse 100% naturale – iarba, frunze, mere, pere…
P.S. Da in Timisoara era relativ bine atunci – aveam sarbii aproape 😛
Băsescu spre o nouă victorie - Cel care striga in pustie
mai 30, 2010 @ 00:00:12
mai 30, 2010 @ 01:11:37
mai 30, 2010 @ 01:13:12
Produs tip coniac? 🙂 Dacă-l modifici cu 25 la sută, înseamnă că i s-a adăugat un sfert de păhărel de apă… 🙂
mai 30, 2010 @ 01:36:25
vara asta o sa mananc produs tip inghetata si adio bere…
mai 30, 2010 @ 02:24:39
Corina:
Da, printre alte avantaje.
mai 30, 2010 @ 02:25:03
Diana:
L-am dat de duşcă, n-am făcut analiza.
mai 30, 2010 @ 02:25:25
Evergreen:
Tip adio bere.
mai 30, 2010 @ 02:27:52
Nu ma mai mira nimic, atata timp cat am aflat ca mai exista oameni ce isi scot certificate de revolutionari si in ziua de azi..dar culmea ironiei este, ca exista institutii de stat ce inca functioneaza si le elibereaza…
mai 30, 2010 @ 02:47:10
Şi produsul tip coniac a rămas la acelaşi preţ??…că acolo s-au mărit accizele.
mai 30, 2010 @ 03:10:19
Karina:
Ar fi nostim să povestesc cândva cum am fost solicitat să devin revoluţionar cu atestat. Dar, ca să aibă haz povestea, ar trebui să dau numele reale, şi nu este cazul…
mai 30, 2010 @ 03:10:52
Sebra:
E la acelaşi preţ cu coniacul de până mai ieri.
mai 30, 2010 @ 12:39:22
Peste gândul de azi, florile de apă | Raza mea de soare
mai 30, 2010 @ 17:57:42
iun. 04, 2010 @ 16:00:14
Scuze ca scriu aici…interesat de un schimb de link?
Merci fain
http://melculatomic.wordpress.com