Ilustraţia: Cristian „Bondyman”

.

În vreme ce Greierele era pe la al patrulea coniac, Furnica muncea ca proasta.

– Oare ce satisfacţie găseşte în asta? – se întrebă Bondarul. Din zori, tot cară… La cât e preţul grâului anul ăsta, să mă bată Dumnezeu dacă aş strânge un singur grăunte!…

Greierele, încălzit blând de coniacul Pierre Chabanneau 1812 – an pe care-l prefera -, se vădi mai împăciuitor:

– Păi, ea nu strânge pentru vânzare, îşi face provizii pentru iarnă.

– Că doar n-o să mănânce grâu toată iarna! – se minună convivul. Uite, noi, de exemplu, mai luăm un caviar, mai un antricot de cerb…

– Mda, dar ea nu prea iese la local. De fapt, nu prea iese nicăieri. La Filarmonică nu se duce, la Operă nici atât… O dată a încercat să intre, dar n-au primit-o, pentru că mirosea a transpiraţie, plus că avea la ea şi nişte seminţe de floarea soarelui şi-au zis ăia că le face gunoi pe jos.

Deşi căinată de cei doi, Furnica era, totuşi, destul de înstărită. Avea difuzor, la care asculta manele, în special seara, şi era o exagerare că ar strânge numai grâu, căci adunase şi ştevie, orz, frunze şi alte banalităţi.

– În definitiv, dacă ea e mulţumită, ce treabă avem noi? – conchise şi Bondarul, dornic să abordeze subiecte noi.

Furnica nu era, însă, tocmai mulţumită. Deseori şi-ar fi dorit să meargă cu automobilul propriu, precum Greierele, ca să nu se mai înghesuie în tramvai. La caviar, ce-i drept, nu râvnea, neştiind ce-i acela. Oricum, ea nu primise două moşteniri şi nici nu era băgată în seamă de gângăniile mai cu stare.

– Măcar, dacă ar face ceva! – bombănea uneori Furnica. Strămoşii lui, cel puţin, cântau la vioară, da’ ăsta doar îşi freacă picioarele şi scârţâie! Cică a rezolvat problema cu: Cine-a fost mai întâi, oul sau găină? – spunând că găina! Ce să spun? Că şi ştie el! A zis-o la plezneală! Şi, de-aici, l-au mai scos şi erudit! Un beţivan plin de ifose, asta e!

Dar, e de înţeles că Furnica nu avea ce alte vorbe să scoată, fiind abrutizată de muncă şi găsind oarecare desfătare doar privind la OTV. Mai mult, starea de irascibilitate îi sporise auzind că e posibil să se închidă postul.

– Da’ Opera lu’ ciumete ăsta n-ar închide-o! Şi chiar dacă o s-o închidă, lui ce-i pasă, că merge mai mult la Scala din Milano!…

.

Recomandări: Gabi, Imagini, Mirela Pete, Lili, Anacondele, Zinaida, Florina, Zamfir Pop, Zamfir, Ulise.