Foto: Daniela Lupu

.

Aurel umbla de două ceasuri şi bombănea din vreme-n vreme:

– O poveste parfumată cu flori de câmp! Ce idee! Merg ca prostul şi, în afară de câţiva maci lângă calea ferată, nu văd nicio floare! Aici se face agricultură, nu horticultură!…

Ultimul gând îl umplu de-un iz de mândrie, dat fiind caracterul practic al localnicilor, aşa că medită mai aşezat:

– Bine, ceva piticanii cu petale se mai zăresc ici-colo, da’ nici nu ştiu dacă astea se pun tot la flori… Oricum, e ceva vegetaţie, că au şi frunze.

Aurel pornise în acest drum căutând inspiraţie pentru povestea parfumată de sâmbătă. Dar, lipsit aproape cu totul de simţ olfactiv, ar fi putut intra şi-n closetele din Giuleşti fără să bage de seamă.

– Cum să scrii despre ceva ce nu poţi percepe? Şi, de ce tocmai despre flori de câmp?

Se linişti îndată, căci îşi dădu seama că n-ar putea scrie mare lucru nici despre florile de munte, de pădure, de grădină ori ce flori vor mai fi fiind. Bărbaţii stau prin birturi, nu cască gura la fleacuri.

Dar, totuşi, se angajase să scrie săptămânal. Deodată, o idee îl fulgeră:

– Ce-ar fi să plagiez?

Ajunse în curând acasă şi, prin metoda copy/paste, luă un fragment de la Mirela:

„Sub tălpile noastre goale, se lăsau strivite, fără suspine, firele de mătase verde, lăsându-şi seva de viaţă dătătoare…

-A ce miroase iarba?

-A verde, a câmp, i-am răspuns micuţei mele, care la cinci  ani deja începea să simtă, ca şi mine, miresmele cele mai subtile. Simţ pe care şi-l dezvoltă pe zi ce trece, ca văzul, auzul sau tactilul.”

„Merge!” – îşi zise Aurel, apoi adăugă cu glas:

– Să mai iau şi de altundeva, să nu se prindă! Başca, n-am nicio micuţă de cinci ani acasă!…

Cum Carmen scrisese deja povestea, luă şi de-acolo:

„Iubesc zilele de vară, când stau întins în iarba necosită, înconjurat de flori sălbatice şi ţârâit de greieri. Atunci şi numai atunci, timpul îşi dilată clipele şi cerul îşi coboară bolta.”

Adăugă un final de la el:  „Parfumul florilor de câmp mă împresoară şi mă face să pregust alte tărâmuri”…

– Ajunge, că mai bag şi-o poză!

Cum primi imediat trei like-uri, îşi zise că i-a reuşit manevra.

De la Lolita n-a putut plagia, căci a scris în versuri. Diana, Sara, FlorentinaGabi şi Elly au postat târziu, era tardiv să mai plagiez.