DSCF3868

Despre un parfum al zorilor nu putem vorbi. Anul e relativ lung și fiecare dimineață își are personalitatea ei, fie făgăduiește ploi, fie plouă direct, ca să n-o mai lungească, fie rânjește a caniculă și atunci te prefaci că n-ai înțeles aluzia. Dar, există și o constantă. Seara e, de cele mai multe ori, timpul angajamentelor hazardate, când îți promiți s-o rărești cu băutura, că tutunul va deveni o amintire frumoasă și că în sfârșit te vei apuca să faci ordine în casă. Prinzând a se lumina de ziuă, totul se limpezește.
„E timp și mâine să fac ordine la cărți, oricum am nevoie de niște saci!” – îți zici, apoi cobori după țigări, căci pornirile extremiste din ajun s-au mai domolit.
Ger sticlos, vânt reavăn ori aburi de lapte praf revărsați pe asfalt din cine știe ce burdufuri, drumul până la benzinărie îl faci mecanic. După prima țigaretă, mintea pare a se smulge pâclei și caprifoiul zbârnâie în ea ca un deșteptător. Va fi fost și înainte acolo, însă, cine să-i dea atenție? Acum, totul este propice pentru a începe o nouă zi.
Dar, ce să începi? Cum spunea cineva, dacă vrei să scrii despre dimineți, o faci mai pe la prânz, când circuitele s-au pus în mișcare. Însă, chiar în zori, ești inapt. Te uiți prin jaluzele la dimineață și nu pricepi nimic din ea. Așa că, până simțămintele se mai descleiază, intri pe Facebook să vezi ce-au scris alții pe același subiect.
„Normal, toți au postat seara! Păi, seara e simplu să compui despre orice! Evident, dacă nu ești din cale-afară de beat!” – îți mai spui, ca să-ți spui ceva.

.

Recomandări: Mirela Pete, Cătălin, Gabi, Tina, CZisu, Theodora, Vienela, Axlandra.