Laptop-HP-650-procesor-Intel-Celeron-B830-front

Amu cică era odată un crai care avea trei feciori. Aceștia se vedeau destul de rar față către față, stând fiecare mai mult în odaia sa, dar se mai sfătuiau pe chat.

Fiind craiul mai irascibil într-o zi, primi unfriend de la Ileana Cosânzeana, iar Raluka îi dădu și block, astfel că bărbatului îi trecu cheful de Facebook. Amintindu-și că e și tată, își zise:

– Feciorii mei freacă toată ziua menta pe net, de n-or freca și altceva! Ia să-i văd de-or fi buni și la vreo treabă…

Zis și făcut! Cum clonase contul fetei  Împăratului Roșu, le trimise flăcăilor, ca din partea aceleia, mesajul: POZĂ F. F. TAREEE!!! – urmat de-un link. Băieții mai mari puseră botul și dădură click. Un urs le apăru pe ecran și-i anunță că pot să-și cumpere hard nou. Mezinul, în schimb, răspunse: „Băi, fraiere, pozele sunt în jpeg, nu în cosm.exe! Ia-ți virusul și bagă-ți-l în…” Și-i explică unde să și-l bage.

Fu mulțumit bătrânul. „Iaca, din trei feciori, nu-s chiar toți papagali!”

Mezinul mai făcu una. Publicând pe blog un apel umanitar, ajută o bătrână să procure bani de medicamente. Aceea îi mulțumi pe mail și-i mai zise:

„Pentru fapta ta bună, te vei numi de-acum Harap-Alb!”

„Și la ce-mi ajută?” – întrebă flăcăul.

„E mai ușor de reținut.”

Nume nou avea, hardul nu i se prăjise, reuși și la admitere la Silvicultură, prieten pe Facebook cu Gerilă, Setilă, Flămânzilă, Ochilă, Păsări-Lăți-Lungilă și Crăiasa albinelor era, primise la o postare 318 like-uri, părea că nimic nu-i lipsește flăcăului! Își schimbă nickul, peste tot, din Nelu în Harap-Alb, ba chiar își modifică și titlul blogului, din „Povestea Porcului” în „Blogul lui Harap-Alb” și i se propuse imediat să posteze mai multe reclame. Tatăl său, însă, zicea că băiatul ar putea face mai mult!

– Ai un cal năzdrăvan, de ce nu pleci oleacă prin cea lume?

Harap-Alb se minună:

– Care cal? Demult e pe galantare, în Nemțiia, ca vită de Kobe!

Se întristă craiul.

– Asta ai pus-o la cale cu individul ăla!… Nu ți-am zis să nu-ți iei spân de fârtat?

– Ei, tată… Ai mai zis matale și să fugi de omul roșu, da’ erai în limbă după fata Împăratului Roșu, până te-a scos din blogroll!… Și acum mori de ciudă că eu o văd cu camera web, în vreme ce cu tine mai discută doar Muma Pădurii și Chinezu!…

Craiul plecă destul de cătrănit și se opri taman în beci. Acolo, se dedă performanțelor bahice de l-ar fi invidiat până și vestitul Setilă, apoi se tolăni pe pământul bătătorit de-ai fi zis că-i Păsări-Lăți-Lungilă. Dimineața îl găsi mai receptiv la nou:

– Dă-l dracului de cal, oricum avea vreo patruzeci de ani! Dar, ce-ar fi să-mi fac profil și să mă dau Florin Piersic? Poate reușesc măcar cu Ileana să reiau legătura…

.

Recomandări:  ChinezuMirela Pete, Gabi, Gabriela Savitsky, Zina, Gabriela Ilieș.