Foto: Alexandra Sandu

.

Astăzi nu mai reprezintă un subiect de dispută cauza decesului frumoasei Annabel Lee. Nu doar legiştii, dar chiar şi biografii sunt de acord că tânăra contactase o dublă pneumonie, boală ce-o răpuse în doar câteva zile.

– Bine, da’-n casă? – mai murmură cei câţiva sceptici.

Da! – le vom răspunde, şi iată împrejurările:

Este ştiut că Annabel Lee locuia în concubinaj cu un tânăr poet care, pe lângă vădita pasiune manifestată faţă de iubita sa, nutrea un interes egal şi pentru substanţe de tot felul, fiind mai toată ziua ameţit, aşa cum se întâmplă adeseori cu poeţii. În atari condiţii, veniturile lor erau modeste, ca să ne exprimăm eufemistic, şi putem afirma fără teama de a greşi că tot astfel ar fi fost şi dacă ar fi dus un trai ascetic. Cei doi, însă, departe de a fi asceţi!

Adeseori, copila făcea baie, şi nu doar o dată pe săptămână, cum se face. Apoi, pentru a-şi asmuţi concubinul, obişnuia să umble goală prin casă, până când foiala sa avea un oarecare efect. Dar, neachitându-şi întreţinerea, cei doi fură debranşaţi de la reţeaua de termoficare, astfel devenind doar o chestiune de timp până când tânăra avea să fie răpusă de pneumonie ori de-o boală similară datorată frigului. Rămas singur, concubinul său avea să scrie alte versuri şi, inevitabil, să decadă.

Destui socotiră de datoria lor s-o conducă pe fată pe ultimul său drum, însă nimeni nu-i invidie pe cei doi.

.

Cu un comportament mai echilibrat: Gabi123, Adele Onete, Caius, Simon, Cristian Lisandru, Teo Negură, Cristian Dima, Andi Bob, Gabriela Ilieş, Mirela Pete, Haicăsepoate, Gabriela Elena, Adrian Voicu, Theodora Marinescu, Umograf, Carmen Negoiţă şi Ragnar.