Foto: Alex Mazilu

.

Dimineaţa a fost mai mohorâtă chiar decât chipul domnului plutonier-major Onici, dar nici acesta din urmă nu era cu mult mai senin. Intrând ca o rafală de vânt în Patricia, domnul plutonier privi scurt către locul gol, în care firesc ar fi fost să se afle Radu, apoi întrebă:

– Cine-a strivit corola de minuni a lumii?…

Tuturor, întrebarea ne-a părut retorică, deoarece îndată privirile ni se îndreptară către Caius. Pricepând, într-un târziu, că e vizat, Caius murmură:

– Eu nu strivesc corola de minuni a lumii…

– Nu pe dracu’! – tună domnul Onici. Adică, nici nu mai ai ce strivi, că ai strivit-o deja… Dă-i drumu’ şi spală closetele!

Din rutină, Caius se supuse. Încăperea se cufundă, pentru o vreme, în tăcere. Văzduhul cenuşiu ne pătrunse în inimi, astfel că nu mai rămase loc nici pentru o fărâmă de bucurie. Cum aproape că ne venea şi nouă să spălăm ceva, ori nu ştiu ce să mai facem ca să înviem atmosfera, Marcel întrebă:

– Şi chiar a strivit ăsta corola de minuni a lumii?…

– A strivit pe dracu’! – mormăi domnul plutonier. Nu există nicio corolă de minuni a lumii! Lumea-i cum este, ca să mă exprim eufemistic. Iar ca dânsa suntem noi…

Dacă nu în aceiaşi termeni, intuirăm răspunsul. De fapt, nici nu putea fi altul…

După o vreme, Caius reveni în salon spunând că a terminat. Domnul plutonier avu un punct de vedere diferit:

– Lasă vrăjeala! Spală cum trebuie, că te verific la sfârşit şi, dacă nu-i totul lună, ai încurcat-o!…

Resemnat, Caius reintră în closet, zdrăngănind nu ştiu ce în răstimpuri.

.

Recomandări: Grişka, Cosmin Ştefănescu, Caius, Haicăsepoate, Gabi123, Theodora Marinescu, Dan Pătraşcu, RagnarElisaMirela Pete.