canister-vacuum-cleaner-te-801

 

Se spune că supernovele aruncă în hăul cosmic miliarde de tone de praf, particule ce străbat galaxii, dau de câte-un câmp gravitațional și se strecoară apoi pretutindeni. Chiar în locuri în care lumina solară nu pătrunde, acelea tot se fofilează, măcar că intră întâi pe sub unghii, iar apoi, când te scarpini, cuceresc și zonele inaccesibile. Dar, în fața Auricăi, cosmosul ridică neputincios din umeri! Particulă nu se strecoară în apartamentul său! Așa cum, odinioară, Philip Morris pusese filtre diferite ca să nimicească plăcerea fumatului, la fel, Aurica a zăbrelit locuința cu straturi de cărbune, filtre din păr de cămilă, vată sticlată, sârmă ghimpată, teren minat, Axion, Fairy, cipici – care se încalță pe casa scărilor -, Uhr, Ajax și, evident, termopane!

Mâncare afumată găsești mai degrabă la Ritz decât la Aurica, chiar dacă la Ritz este ceva mai gustoasă. Evident, Marcel nu are voie să urineze în chiuveta de la baie, iar în cea de la bucătărie nici măcar atât, așa că trebuie s-o facă pe ascuns, dar întotdeauna este prins.

Curățenia desăvârșită, dublată de-o ordine impecabilă, în care bărbatul dezarmat nu mai găsește nimic, îl determină pe Marcel, în miez de noapte, să-și dorească să meargă mai degrabă la dracu decât acasă. E și-un avantaj în asta, având motiv să bea. Altfel, ar trebui să admită că este un om slab și că-i place băutura.

Ca orice bărbat, Marcel și-ar dori în locuință un parameci, o euglenă verde, un acarian, niște flori de mucigai ori vreo sursă de infecție. Canci! Doar rânduială și luciul hâd al mobilierului. În zori, nu găsește nimic de îmbrăcat.

– Sunt toate în șifonier, puse pe categorii! – îi zice Aurica.

– Și de ce n-ar putea sta undeva ca să le găsesc și eu? – insistă Marcel.

– Păi, după tine, ar sta toate trântite pe podea!

„Mda, și ce are?” – continuă bărbatul conversația în gând.

Oricum, Aurica îi pregătește un rând complet de îmbrăcăminte, în funcție și de anotimp.

– Păi, asta e! – încercăm noi să-l consolăm, în Dinar. Poate, când mergi la curve e puțin caraghios să te îmbrace ca pe-un papagal, însă, sunt și avantaje… De pildă, în atâția ani, nu ai făcut niciodată boli venerice. Probabil, când se apropie de apartament, bacilii, spirochetele, bacteriile și virușii simt primejdia și capitulează. Sau, mor când se apropie de uscătorie și-i izbește parfumul inconfundabil de Lenore și Cocolino…

Cum nu prea știe dacă îl îmbărbătăm sau doar facem mișto de el, Marcel oftează și, de obicei, își mai ia un coniac. La plecare, îl atenționăm:

– Du-te la closet, știi că acasă nu ai voie în chiuvetă!

.

Recomandări: Mirela Pete, Dana Lalici, Gabi, Theodora, Axlandra, Dănutz, Zina.