Am fost oarecum surprins să-l întâlnesc pe Tudose lungit tocmai pe plaja din Cannes, însă m-am bucurat că am cu cine trăncăni despre festival. Ne salutarăm scurt, căci ne-am mai văzut departe de casă, apoi întrebai:

– Cum de-ai ales Coasta de Azur?

– Am ales pe dracu! – mormăi Tudose. Naiba s-o ia de frunză! Aveam bilet la Mamaia, da’ acolo n-ai loc să arunci un ac. Şi atunci, căutând loc liber, din aproape în aproape, m-am pomenit aici!

– Mda… Eu optasem pentru Eforie Sud. Da’ tot aşa… De când a cântat udrea din fluier şi avem brand de ţară, nu mai ai loc de danezi, canadieni, norvegieni şi ruşi! Acum, pe ăştia-i mai înţelegi, că-s nordişti, dar au dat buzna şi grecii, italienii, spaniolii, franţuzii, portughezii… Ăştia n-aveau litoral? Uite aici ce linişte, ce apă curată! De ce n-ar sta la ei acasă?

– Asta e! I-a fermecat pe toţi, de nu mai avem loc în propria noastră ţară! Ca să nu mai spun că, şi din ăştia de-aici, jumătate sunt cazaţi la Costineşti… Nu zic, o fi bine pentru buget, da’ ai vrea şi tu, ca român, să mai asculţi o manea pe terasă, să iei un mic, să bei o bere… Aici… tot Nuria Rial, tot Philippe Jaroussky, toată ziua caviar, homar şi brânzeturi, aceleaşi vinuri de Sancerre sau Bourdeaux… O plictiseală! De ce naiba nu şi-au pus ăştia frunza, să dea iama la ei toţi fraierii? Şi se mai plâng că le scârţâie economia!…

.

Recomandări: Androxa, Cristi Milla, Imagini, Link-Ping, Nea Costache, Paporniţa cu vorbe, Rokssana, Schtiel, Se-cretShayna, Teo Negură, Theodora Marinescu, Transildania, Tu1074, Verovers.