Javra ordinară resimţi un anume disconfort atunci când întreagă Cireşica porni să se rotească-n jurul său asemenea unui carusel vijelios.

„Le-am cam amestecat! Aş zice futu-i! – dar mi-e că apare pe Antena 3. De unde dracu le află? Poate că am început să vorbesc singur, că doar nu mi-or citi gândurile!…”

– Cine-a cerut Biftec Tartar? – se auzi glasul unei femei.

– Cheliosu’ ăla care vorbeşte singur… – sosi răspunsul.

„Până şi ospătarii, pe care i-am susţinut, au ajuns să discute ireverenţios la adresa mea! Este o subminare a instituţiei consumatorului! De mâine, renunţ la serviciile lor! Aş renunţa chiar acum, da’ mi-e că, la ora asta, nu pot ajunge singur nici la closet…”

– Să aveţi poftă – îi zise chelneriţa, aşezându-i înainte biftecul – şi să fiţi atent să nu cădeţi cu faţa-n el, că-i moale şi se lipeşte!

„Şi mai are şi ou!” – observă javra ordinară, apucându-se să maseze cu furculiţa bucata de carne măcinată. „De ce-am cerut asta, că mie nu-mi place crud? De bou ce sunt!”

Cât de inofensiv suna vorba bou, atunci când şi-o adresa sieşi, faţă de javră ordinară, care continua să-l obsedeze. „Cel puţin, pe bloguri nu sunt insultat! S-a afirmat, destul de ciudat, că aş fi cel conceput în solitudine şi azvârlit în locul necuvenit, însă fără jigniri! Parcă a mai zis şi Caius că,  protejat de şuviţă ori decalotat, tot n-am legătură cu Prefectura. Asta chiar că n-are niciun înţeles! Cert este că nimeni nu mă merită!”

Pe aceste ultime frânturi de gânduri, javra ordinară izbucni în plâns. De la o masă alăturată, se strecură până la el o remarcă:

– Azi a muncit optsprezece ore, fără să se mai pişe pe el!…

.

Recomandări: Imagini, Nea Costache, Paporniţa cu vorbe, Ragnar, Schtiel, Shayna, Stropi de suflet, Teo Negura.