A fost nu foarte demult o fetiţă care se numea Oti. Acesteia nu-i plăcea defel broccoli şi, din acest punct de vedere, trebuie să o înţelegem, deoarece niciunui om sănătos la cap nu i-ar da prin minte să mănânce aşa ceva!

– Iară-mi vii cu lături din astea, bune pentru porci? – îşi întreba mama, când aceea recidiva gătind ingrata legumă.

– Păi, asta e! – ridica maică-sa din umeri. Porcii – nu aceia care mănâncă broccoli – ne-au tăiat 25% din leafă, au scumpit tot şi fură cât toate guvernările anterioare la un loc! Ce să fi gătit, cerb cu coacăze?

Fetiţei îi veni o idee şi, descântând nu ştiu cum paharul cu apă, apa se schimbă în Riesling de Jidvei, iar indigesta legumă deveni friptură de cerb frăgezită în bere, cu garnitură de sparanghel, sos de coacăze şi brânză cu mucegai alb. Binecrescută, îşi invită şi mama la masă.

– Dar, dacă ne reclamă careva la ANAF? – se îngrijoră mama.

– Nu-ţi strica pofta cu astfel de gânduri! Vraja e mai complexă, oricine se uită la noi ne va vedea mâncând broccoli sau porcării de tip fast-food, în vreme ce noi ne vom îndopa cu caviar, supă de piersici, dropie cu cireşe şi alte lucruri vrednice de râvnit. Vrei un coniac Martell?

– Vreau! – răspunse mama, încetând să-şi mai bată capul cu îngrijorări prisoselnice.

Povestea a fost preluată de scriitoarea Ivona Boitan, dar a mai modificat-o pe alocuri, ca să nu creadă toţi ţâncii că rafinamentele-s de nasul lor, căci nu se trag toţi, precum Oti, dintr-o familie aristocratică, să poată aprecia ce-i bun!

.

Preferă cerb în loc de broccoli: Androxa, Cristi Milla, Gabi123, HaicăsepoateNea Costache, Rokssana, ShaynaSupravieţuitor, Tanya, Teo NegurăTheodora Marinescu.