Deoarece eram beat, nu-mi mai amintesc exact împrejurările. Poate în legătură cu campania electorală, poate urmare a vreunui capriciu, ştiu că i-am tras un picior în cur lui Aurel. Liniştit de obicei, de data aceasta s-a ambiţionat să mă reclame, astfel că s-a dus fără şovăire să-şi scoată certificat medico-legal.

Doctorul Stoicănescu îl primi destul de repede, apoi îl consultă, uşor amuzat:

– Are-un cur ca de maimuţă! – îi spuse asistentei Simona.

– Pentru că e înroşit de la lovitură, iar domnul este foarte păros – comentă aceasta.

Până ce doctorul completă certificatul, Simona îi făcu o clismă lui Aurel, ca să nu se infecteze. Cum cabinetul nu dispune de closet pentru public, Aurel alergă până la benzinărie, deşi fusese sfătuit să lase dezinfectantul măcar două ore să acţioneze.

Ceva mai liniştit, ajunse la Secţia 2 de Poliţie, unde se plânse domnului plutonier-major Onici. Acela concluzionă, după ceva vreme:

– Aşadar, dumneata pretinzi că domnul Vania ţi-a tras un picior în cur. Dar, în aceeaşi logică, ai putea susţine că Angelina Jolie te-a muşcat de gât… Aici lucrăm pe probe!

Victima îi întinse certificatul medico-legal.

– Lasă asta, ştim noi cum se fac certificatele! – obiectă plutonierul şi-i ceru reclamantului să-şi probeze trauma.

Agenta Emilia, chemată în ajutor, confirmă că persoana are-un cur ca de maimuţă, însă domnul Onici nu păru convins.

– Poate, te-ai înroşit de cât ai frecat scaunele prin birturi!

Preventiv, Emilia îi făcu o clismă lui Aurel, cu rol calmant, apoi plutonierul conchise:

– Şi taman azi ţi-a venit dumitale poftă de reclamaţii, când se împlinesc 1907 ani de când regele Decebal nu ştiu ce-a făcut?…

Până şi Aurel înţelese că nu e momentul să se încăpăţâneze şi plecă grăbit către benzinărie, mulţumit că n-a fost amendat.

.

Recomandări: Carmen, Gabi.