Gabriela se plictisea. Unii spun că, într-un spital, te plictiseşti indiferent de etaj, însă această aserţiune nu-i întrutotul exactă. „Cei de la doi sau trei sunt, oricum, mai aproape de Billa, de Sabres, de orice! Da’ de la opt? Pierzi jumătate de zi doar ca să-ţi faci curaj să cobori!” – gândi cu obidă.

Sosirea mesei de prânz nu reuşi s-o smulgă din pasa proastă. Supă de nailon şi-o mămăligă incertă, ca să nu mai adăugăm că nu erau ardei copţi. „Dar, nu asta m-ar deranja atât! Însă, cu Page Rank 5 la blog, cu trei volume de versuri apărute, şi-s privită la grămadă, ca o oarecare!”

Brusc, îi înmuguri o idee de-a-şi face şederea mai folositoare, pornind pe dată prin saloane:

– Poftă bună! – spunea cel mai adesea, căci peste tot se împărţise mâncarea. Sunt scriitoarea Gabriela Savitsky şi, la ora 18, vă aştept în holul de la parter, unde veţi putea să vă bucuraţi de lecturi de pe blogul meu. Ştiţi că-s cu tiroida, nu? – mai adăuga acolo unde aluzia părea a nu fi deplin înţeleasă.

Inutil să mai precizăm că, seara, holul era arhiplin, astfel că ar fi pălit de invidie şi Adrian Păunescu. Scriitoarea avu un rictus: „Ar fi trebuit să vând şi bilete! Data viitoare…” – îşi zise, apoi, după o scurtă introducere, se apucă să lectureze postarea Vaca.

Întreaga asistenţă aplaudă furtunos, cucerită atât de girafa de pe pijama cât şi de papucii cu floricele, asistentele socotind mai prudent să n-o lase să coboare în haine de stradă.

.

Au aflat tardiv de eveniment: Ziarul, Onu, Cristian Lisandru, Theodora Marinescu, Tanya, Consiliul Naţional al Blogosferei, Andi Bob, Carmen Negoiţă, Carmen, Elisa, SupravieţuitorVictor Bucur şi Vania.