Foto: La Colţu’ străzii

.

Este îndeobşte cunoscut că Timişoara e cel mai occidental oraş din ţară, în sensul unui ridicat grad de urbanism şi civism. Astfel, nimeni nu se va mira dacă, pe lângă trotuarul obişnuit, cel în nuanţe cenuşii, avem şi-o bandă marcată cu verde. Acea porţiune specială de carosabil este destinată aristocraţilor, pentru a nu se ciocni de paria. Din loc în loc, pentru a înveseli traseul, este desenată o bicicletă stilizată. Nu ştiu de ce nu s-a optat şi pentru alte desene, însă e bine şi-aşa.

Totuşi, nici urbea noastră nu este o lume perfectă! Deseori, când mă plimb pe banda rezervată mie, sunt deranjat de soneria câte unui biciclist. Ca orice om de Cultură, îi spun într-un limbaj decent:

– Ce vrei, bă, nu-ţi ajunge strada?

Adevărul este că mai adaug o vorbă după , vorbă fără de care timişorenii nu înţeleg exact ce doreşti să le comunici, dar pe care n-aş reproduce-o aici.

.

Recomandări: Alex Mazilu, CarmenCristi Milla, Imagini, Lecturi recenzateLink-Ping, Mirela Pete, Nea Costache, Paporniţa cu vorbe, Rokssana, Schtiel, Shayna, Tanya, Teo Negură, Theodora Marinescu, Tu1074.