Foto: Alex Mazilu

.

Ieşind într-o noapte să-şi cumpere ţigări, Caius păşi cu multă grijă, ca să nu-l audă Marieta. Ca aproape de fiecare dată în împrejurări similare, se izbi de frigider, holul fiind nu doar strâmt, ci şi încărcat cu de toate, astfel că te poţi lovi de câte ceva şi pe lumină. Ca orice tip bine-crescut, Caius zise un bifoi mati, apoi plecă hotărât, fără a se mai sinchisi de zgomot.

Cum este în mai fiecare casă, pe frigiderul lui Caius sunt numeroase figurine decorative care, prin intermediul unui magnet, stau aninate şi împodobesc aparatul. Dacă ar fi fost după el, le-ar fi mătrăşit demult pe toate, însă Marietei îi plac.

Noaptea trecu fără alte incidente notabile, trecură apoi zile, şi astfel Caius se pomeni în Select în zorii zilei de 8 Noiembrie, cu dorinţa de-a prăznui plenar şi cu doar cinci lei la el. Or, de cinci lei nu poţi bea decât poşirci, ca să nu mai adăugăm că nu avea nici ţigări. Nici ce să ofere nu avea. Ceasul îl băuse încă din primăvară, pantofii îi erau sparţi, iar butoni de aur nu avuse niciodată! Pe când invocă în gând pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, pentru ca mai apoi să adauge un stih din Coleridge – şi nicicând vreunui sfânt nu i s-a făcut milă de sufletul meu în agonie! -, Caius îşi pipăi involuntar hanoracul şi simţi un obiect în buzunarul drept. Căută pe dată şi, minune!, era un îngeraş desprins de pe frigider şi plonjat în buzunarul cu pricina la ultima ciocnire nocturnă. Lui Tudose – un tip fără dinţi, dar cu bani – îi plăcu îngeraşul, aşa că oferi la schimb două pahare de coniac şi câteva ţigări, astfel că eroul nostru simţi întreagă atmosfera sărbătorească a zilei. Plus că-i spuse lui Tudose că mai are acasă figurine frumoase, chiar dacă există şi riscul ca Marieta să observe împuţinarea podoabelor de pe frigider.

.

Au mai prăznuit: Gabi, Gabriela Rus, Gabitzu, Gabilutza, Gabriela Elena, Gabriela Ilieş, Gabriela Savitsky, Michaela, Mihaela Anghel, Mihaela Man, Mihai, Mihnea Chirilă, Mikael Eon

dar şi: Cristian Lisandru, Elisa, Carmen Negoiţă, Andi Bob, Grişka, Ana Usca şi Vania.