Împlinind patru ani, şapte luni şi câteva zile, Nataşa începu să se gândească mai serios la viitorul său şi la ce-şi propune să facă în viaţă. După ce medită îndelung lipită de imprimantă, văzând că nu-i vine nicio idee, se mută lângă veioză,. Aici, poate din pricina becului, o străfulgerare:

– Voi scrie poezii!

– Păi, faci foamea cu Poezia! – căutai s-o echilibrez.

– De ce? Se scrie mai uşor, că nu trebuie, ca la proză, să completezi tot rândul, şi-s mulţi care caută! De pildă, muzicienii au nevoie de texte. Operă, muzică uşoară, oratorii, manele, rock… Toţi se vor bate pe poeziile mele! Apoi, după ce mă ştie lumea de la radio, scot o plachetă de versuri. Bag tiraj de un milion de exemplare şi, după ce plătim tipografia, difuzarea, librarii şi editorul, tot mai rămân cu vreo trei milioane de euro. Hai, că vreo patru sute de mii le ia fiscul, da’ rămân cu vreo două milioane jumate, fără să mai socotesc ce-am câştigat ca textieră…

Socotind că, decât să-şi piardă vremea pe site-uri de socializare, e mai bine să încerce versificaţii, îi dădui pace, pe ideea că elanul ţine vreo trei zile. Într-adevăr, găsii în folderul ei doar un început de poem:

 

În viaţă nu faci nimica

Dacă neglijezi pisica…

Urmat de nota: „Cred că mă apuc de pictură”.

.

Recomandări: Androxa, Carmen, Cristi Milla, Colţul cu muzică, Dana Pătrănoiu, Gabriela Elena, Mirela Pete, Schitel, Shayna, Teo Negură, Theodora Marinescu.