Foto: Alexandra Lucia Sandu

Domnul plutonier-major Onici îşi privi o vreme laptopul în tăcere, apoi, pe la al doilea coniac, izbucni:

– Dă-o naibii de treabă, nu eşti în stare să-ţi faci un blog ca oamenii?

Deşi toţi cei care frecventăm Dinar avem blog, socotirăm că cel vizat este Caius. Acela, în schimb, hălăduia absent pe internet.

– Ăsta despre cine crede că vorbesc? – mai pufni domnul plutonier, constatând orice lipsă de reacţie.

– Cine, eu? – întrebă Caius într-un târziu.

– Nu, mama! Normal că tu, băi, papagalule! Că nu eşti în stare să scrii mai mult de trei rânduri ne-am lămurit. Da’ nici o ilustraţie, ceva, nu eşti capabil să pui? Că arată totul ca o plăcintă!… De ce nu te inspiri de pe cele mai bune bloguri?

A lu’ Cabral?

– A lu’ Hermann Hesse! Lasă-mă, dom’le, cu Cabral al tău, ziceam de blogul lui Vania! Nu ăla teologic, celălalt… Fiecare postare are o imagine adecvată… Pe tine te doare mâna să-ţi pui?

– Nu ştiu de unde să le iau… – se apără Caius.

– Nu ştie! Da-n ZeList ar vrea pe primul loc!…

Oftai, apoi mă oferii din nou să-i alcătuiesc noului nostru coleg o listă de bloguri pe care poate găsi poze ori desene de calitate:

– Pune-i şi-n blogroll, să-i găseşti mai uşor! Începi cu Alice Drogoreanu

– Şi n-o să facă gură?

– N-o să facă, pentru că indici sursa şi-i dai ping! Apoi, Ana Pauper

– Asta nu face desene cu fete cu mai multe picioare?

– Ba da… Sunt balerine şi aia-i o iluzie optică. Pune-l, apoi, pe Dumitru Agachi. De aici, dacă iei vreo pictură, indici autorul, titlul tabloului, dar şi blogul de pe care ai luat reproducerea! Poze mai găseşti şi la Amnesiacgirl… Pune-l şi pe Alex Mazilu, da’ aici te uiţi atent care-s pozele lui! Scrie pe ele… La Mirela Pete găseşti pictură, da-s cam mici imaginile. Le pui şi tu tot aşa mici, că n-ai ce face. Aşa… Şi Bijuteriile Teodorei – încheiai lista. Ar mai fi, dar îţi ajunge pentru început ca să-ţi faci un blog decent.

– Da’, mă înveţi şi cum să pun de pe Youtube?

– Altă dată.